Födelsedagsbarn!

Jippi äntligen! Dagen som jag har gått och väntat på är äntligen här. Idag den 27:e september (som för övrigt är den bästa dagen) fyller jag Emelie 19 år!  Så ett stort Grattis till mig! Haha. Nu är jag ingen liten plutt längre. Jossan nu är jag allt större än dig din lilla skitunge! I alla fall i ca 3 dagar till, hihi sen fyller ju även du 19! Fasen också! Bäst att njuta så länge man har övertaget!

Väcktes för övrigt kl.05.30 imorse! Gah! Vråltrött, men pappa åker ju till jobbet vid kl.06.00 så man har ju inget större val... Fick en jacka, en ny batteridriven väckarklocka (som endast lyser när man trycker på en knapp, hör och häpna, sen slocknar den = toppen! retade ihjäl mig på min gamla som hela tiden lös mig i ögonen när jag skulle sova) och 3 nya kuddfodral till prydnadskuddarna på sängen. Så nu matchar även de min mini makeover av mitt rum! Great! Snart är mitt rum fulländat.

Var på körskolan idag och hade en dubbel lektion med Yvonne. Körde landsväg, skyddade respektive oskyddade vänstersvängar, högersvängar etc. Och så bromsade jag inför halkan. Fy, fan rent ut sagt vad nervös jag var! "Nu vill jag att du gasar upp till 70 sen när jag säger till så gör du en katastrof bromsning, okej?" Okej fick jag fram, men hjärnan skrek nej jag vill inte dö! Hjärtat pulserade så högt så jag trodde att det var på väg ut när vi började rulla nerför backen. "Gasa, gasa. Nu!!!" Åh, fy vad jag skakade i benen och resten av kroppen också för den delen när vi hade stannat. "Jag tror inte att jag kommer kunna fortsätta köra nu, för jag skakar så dant i benen" Yvonne skrattade bara! Fick göra om det ca 2-3 gånger innan jag gjorde rätt och fick igång ABS-bromsarna. Usch, jag vill INTE göra halkan nästa vecka! Aldrig någonsin... På tisdag blir det motorväg och fortsättning på bromsningen inför halkan. Oh my God, fråga mig inte hur jag kommer överleva för det vet jag inte själv.

Träffade även Sandra en stund idag och tog en tur på stan. Letade efter något att ta på mig när vi ska ut på lördag. Sandra har såklart redan hittat något... Hittade efter mycket om och men och med hjälp från Sandra en svart lite längre topp, blir nog hett med ett par vita jeans till, eller vad tror ni? Åh, party sugen till max! Eller så är det adrenalinet som fortfarande pumpar runt i kroppen från bromsning idag, haha.

En mysig fika på kvällen med mormor, moster och kusin Emma! Fick presenter nu fast de ska fira mig på lördag med resten av släkten! Jag gillar att fylla år, hihi! Fick en grå topp med lila stjärnor - söt och av Emma fick jag en jätte fin ljusstake med ett lila ljus - matcher ju verkligen tillsammans med de nya kuddarna! Toppen! Tack så jätte mycket! Sandra busungen gav mig också en liten present, fast det absolut inte behövdes. Blev jätte glad, tack! Tack Jossan för din present som jag fick med posten och för brevet också! Du tänker då på allt, tack vännen min!

Sedan vill jag passa på att tacka alla ni som har förgyllt min dag lite extra med alla sms och telefonsamtal, tusen tack för att ni tänker på mig! Vad skulle jag göra utan er?

Nu ska jag ta och passa på att njuta av den tid som är kvar av min födelsedag! Have a nice day all!

Varma hälsningar / Emlan


Snart så...

Onsdag kväll, nu är det inte lång tid kvar tills jag fyller 19! Inte för att det känns som jag ska fylla år, vilket är lite tråkigt. Jag har alltid tyckt att det varit så spännande, men jag antar att det där försvinner med åren. Känns väl inte heller som en särskilt viktigt ålder 19 liksom, bara en mellanålder mellan 18 och 20. Det är ju då de riktigt stora förändringarna i ens liv sker! Men men, hoppas på en bra dag imorgon i alla fall. Det kan jag väl vara värd tycker jag.

Imorgon blir det dubbellektion med Yvonne, landsvägskörning och bromsning inför halkan! Usch och fy vad nervös jag är. Jag vill inte! Håll tummarna för att jag överlever, haha. Hoppas att det går lika bra som förra gången... Måste läsa på i boken inför imorgon också, boring. Tanken var att jag skulle ha gjort det tidigare på dagen idag men så blev helt enkelt inte. Vaknade nämligen upp och var hur snurr i huvudet som helst och mådde illa! Tänkte att det berodde på att jag inte ätit på länge eller att jag helt enkelt sov för länge (det blev ju ändå rätt sent) men efter lite frukost mådde jag fortfarande lika dåligt. Sämre blev det när mamma kom hem och inte förrän efter lite ordentlig mat i magen började jag successivt må lite bättre. Nu är jag helt återställd, som tur är eftersom jag ska köra imorgon. Plus att man kan ju inte vara sjuk på sin egen födelsedag! Hehe. Så jag får ta tag i den där läsningen alldeles strax, ska bara ta en tur in i duschen först. Hoppas bara att det inte går allt för segt att läsa allt det där... Boring!

I helgen blir det att parta tillsammans med brudarna! Är hur partysugen som helst. Men så var det de där med drickan... Sandra sätter ju igen press alls inte, eller vad säger du Sandra? Hihi. Får väl ta och ringa det där samtalet någon gång då! Ser ut som att det blir Trappan den här helgen också. Utgång på lördag, får se vad som sker på fredag ska prata lite med tjejerna. Är ju hur dålig som helst på att höra av mig! Fy, jag skäms! Hoppas på en riktigt super duper helg! Måste bara hitta det där riktigt rätta partysuget som jag hade igår igen. Men det kommer väl, än är det ju inte helg. Jag SKA ha kul! Så det så!

Nu ska jag röra mig mot duschen och sen blir det teori för hela slanten... Ha en trevlig kväll!

Adios! / E


Kristall eller dimma?

Ännu en dag har passerat och jag förstår fortfarande ingenting. Ibland tror jag allvarligt talat att jag befinner mig i en helt annan värld. Helt plötsligt försvinner jag bara längre och längre bort... Jag undrar när jag ska vakna upp, när ska jag inse att ingenting någonsin kommer att bli som förut? Jag som alltid trott att jag inte varit särskilt bunden till rutiner, nu är det just rutinerna som jag saknar allra mest. Kommer jag någonsin att reda ut mitt liv? Just nu känns allting bara så hopplöst, om jag inte hittar de små sakerna att se fram emot skulle jag gå under. Jag kommer för evigt stå i skuld till de som förgyller mitt liv, utan er skulle jag aldrig orka leva!

Vilka val ska jag göra? Ena stunden ser jag allting kristallklart andra stunden är allting en enda tjock dimma av tankar och bekymmer. Varför känns det som att alla andra har tagit tag i sina liv och lever dem fullt ut? Själv kämpar man med att ta reda på vilka val man vill ta just nu. Jag vill samtidigt som jag vägrar! Hur många kloka tankar som än snurrar i mitt huvud lyckas jag visst aldrig få dem att bli verklighet. Den senaste tiden verkar det som att jag har blivit allt mindre stresstålig, jag kan absolut inte ha för många bollar i luften samtidigt. Vissa dagar är jag på väg in i mörkret igen... Där vill jag aldrig mer hamna!

När jag tänker på hur jag är ibland blir jag vansinnig! Varför beter jag mig såhär! Jag trodde jag hade funnit mig själv... Kommer jag någonsin att finna mitt verkliga jag? Kanske behöver jag komma härifrån, börja om på nytt, få en mening med livet för en stund och finna en inre frid? Jag vet bara att jag inte orkar med dessa tankar mycket längre. De suger all energi ur mig, till slut finns ingenting kvar av det som en gång var jag. Detta måste få ett slut här och nu! Jag måste våga ta mina egna beslut, jag måste våga leva! Leva för min egen skull!

Over and out / E

Brunt = Svart?

Redan måndag! Tiden går som sagt alldeles för fort! Den här helgen har bara flugit förbi, det beror kanske mest på att jag åkte till Sandra i lördags men ändå. Hade i alla fall en toppen helg där! Stannade ju kvar där till på söndagen. Då blev det mer ridning! Den här gången red vi inte över fält, utan nu drog hon med mig ut på en tur i skogen. Måste nog erkänna att jag var lite skraj emellanåt, som då Aradis skulle "klättra" upp för ett mindre berg, oj vad rädd jag var då men det klarade hon ju utmärkt! Sedan hände en massa annat skojigt, vi red bland annat på en stig som låg mellan ett fält och skogen, där var det som att vara med i ett hugospel som Sandra uttryckte det, hehe. Hon satte precis ord på vad jag tänkte! För så kändes det, akta en gren, ducka, hihi. Men oj vad adrenalinet pumpade runt i kroppen efteråt, så himla skoj! Världens kick! Ge mig mera!

Trodde att mamma och pappa skulle komma och hämta hem mig framåt eftermiddagen, men när jag och Sandra kom tillbaka från ridningen hade mamma fortfarande inte ringt tillbaka som hon sa att hon skulle göra! Inte likt min mamma alls, ni som känner mig vet! Pratade med henne på förmiddagen och då skulle de kanske till IKEA men hon skulle höra av sig angående det. Det visade sig att hon hade glömt bort att hon skulle höra av sig, vilken fräckhet! Haha. Så jag stannade kvar ytterliggare en dag, då kunde jag ju åka in med Sandra till stan imorse eftersom hon ändå skulle till skolan då. Var lagom seg när jag vaknade av Sandras mobil kl.06.05 eller vad klockan nu var. Min första tanke; var är jag!? Hehe. Brukar inte bli så annars men antar att jag sov så djupt att jag blev lite fundersam där ett tag.
Tack för en super duper helg! Nästa helg blir det röj! Hihi.

Idag var det körskolan som stod på schemat. Usch, så dåligt jag körde idag! Såg inte trafikljusen i Norr tull rondellen! Och andra stunden tror jag minsann att jag ignorerade dem... Nej, usch vill inte tänka mer på det idag, det gick åt skogen. Vet ju att det även kommer sådana här dagar men det är ändå jobbigt när de väl kommer. Hoppas att det går bättre imorgon, för då är det dags igen. Det kommer att bli mycket körskola denna vecka. Dubbel lektion på torsdag också! Så nu måste jag råplugga teori samtidigt! Då vet ni alltså vad jag kommer att ha för mig under dagarna den här veckan. Fast det finns ju i och för sig några ljuspunkter under den här veckan, för det första så fyller jag år på torsdag för er som inte vet det, på fredag eller lördag blir det utgång med Sandra och girlsen och på lördag kommer släkten och firar mig! Något att se fram emot i alla fall.

Färgade håret nu på kvällen... Meningen var att det skulle bli mörkt brunt, men vet i sjutton om jag tycker att det stämmer alltså. Tycker mer att det ser svart ut! Hoppas att det blir bättre när man tvättat det några gånger... Får väl ta en bild så får ni kommentera vad ni tycker om the new me. Nu ska jag blogga klart och fortsätta lyssna på den bra musiken som Sandra skickar till mig!

Sleep tight! / E


Lördags mys!

Idag är det redan lördag, det är sjukt vad fort en vecka går om man tänker efter! Var det inte nyss måndag? Just nu sitter jag vid datorn och lyssnar på musik hemma hos Sandra. Passar på att blogga lite medan hon duschar... Ska göra ett försök med att inte låta det gå så långt mellan mina inlägg, så här kommer dagens blogg!

Igår kväll tog Effi och jag en sväng ner på stan för att ta en fika. Tyvärr så var väl inte vädret så bra som man kunde hoppats på att det skulle vara. Usch för regn och blåst säger jag bara! Verkligen höstväder. Mysigt med en liten tur ner dit i alla fall, då satt man inte bara hemma och glodde. Trodde ju att jag hade planer för kvällen, men det visade sig att jag hade fel. Efter stan gick vi hem igen, Effi skulle sova och jag skulle hitta på något som kunde fördriva tiden lite. Satte mig vid datorn ett tag men bytte ganska snabbt ut datorn mot tv;n. Såg "Svensson Svensson" reprisen, alltid lika roligt! hehe* Zappade runt lite grann men det fanns inte något speciellt att se på. Tiden lyckades gå rätt snabbt i alla fall, helt plötsligt var klockan 02.00. Bestämde mig för att det var dags för mig att försöka somna, var nog rätt trött egentligen för jag somnade som en stock!

Vaknade rätt sent imorse och såg att Sandra messat mig så jag ringde henne för att höra hur det var med henne. Hon tyckte att jag kunde komma ut och rida, och jag är ju inte svår att övertala som många av er säkert vet. Så vips satt jag i bilen ut till Sandra. Var ute och red förut, jag fick rida Aradis som vanligt och Sandra red Ricky. Det blev galopp och trav den här gången också! Oj, vad roligt det är! Får se om det blir någon ridning även imorgon... Snart ska vi nog se på film, blir nog "Stomp the yard" och kanske "A lot like love" - mys! Mumsa på godis ska vi nog också göra, haha!

Nu ska jag vara social!

Ciao! // E


Hela veckan och lite därtill!

Fy, Emelie! Jag är ingen bra bloggare, jag vet... Förlåt! Nu har det snart gått en vecka till sedan jag sist bloggade. Jossan har som vanligt skällt på mig! Och det behövs nog för att jag ska ta mig samman och sätta mig ner vid datorn och skriva några rader. Som ni vet brukar det ju bli en hel del när jag väl tar mig tid att skriva, dock verkar jag vara sämre på att ta mig tid att skriva lite grann varje dag. Vet inte varför jag har så svårt för att blogga varje dag, det är och förblir ett mysterium. Får se hur lång den här bloggen blir...

I lördags förra veckan var ju som sagt jag och Sandra på Trappan. Effi var också där med två av sina klasskompisar, dock svek hon oss rätt snabbt! Fy, skäms Effi! Som tur var hade jag och Sandra en mycket rolig kväll på Trappan i alla fall. Sandra hade i och för sig aningen roligare än mig, men det berodde nog främst på att hon var karatefull!!! haha* Lilla Sandra, fy sjutton vilken tid det tog att gå hem i kylen med dig! Nästa gång rör du inte vinet, okej!? Klockan 09.00 dagen därpå väcktes jag av en relativt pigg men bakfull Sandra (hon sov nämligen över hos mig). "Kan vi gå upp nu?" Nej! Jag vill sova, var vad jag egentligen ville säga men eftersom jag är så snäll av mig så sa jag istället; "Ja, visst. Det kan vi väl." Senare på dagen ångrar jag mig bittert att jag gick upp så tidigt. Var as trött och höll på att somna när mamma, pappa och jag var och handlade på Maxi. Somnade som en stock så fort jag la huvudet på kudden den kvällen!

I måndags fyllde mamsen år! Grattis, gratts! Gick upp 05.30!!! För att sjunga och gratta henne, pappa åker ju till jobbet vid 06.00 så vi hade inget annat val. När pappa väckte mig var jag som en zombie, fattar fortfarande inte hur jag lyckades rimma ihop en liten ramsa till mamma så tidigt på dygnet! Glad blev hon i alla fall, och det är ju huvudsaken. När vi hade sjungit färdigt fick jag krypa tillbaka ner i min varma mjuka säng och sova vidare i några timmar innan det var dags för mig att bege mig ner till körskolan för ännu en körlektion. Senare på dagen gjorde jag om naglarna, de blev toppen fina även denna gång! Dock fick jag reda på att Marika ska sluta... Det är tråkigt, men hoppas att Christine är minst lika bra! Hann även att träffa Sassa denna fartfyllda dag. Roligt! Vi såg på film, snackade och drack milkshake, vi får se till att vi träffas oftare tycker jag! Eller vad säger du Sassa?
Stackars mamma som hade varit ensam nästa hela dagen, hade lite dåligt samvete. Det var ju trots allt hennes födelsedag. Hoppas att hon inte blev allt för ledsen...

På onsdagen var det dags för ännu en körlektion, det tar sig! Den här gången körde vi stadskörning, det gick bra även om jag själv tycker att jag måste öva på att koppla och ge mer gas, är lite snål med gasen på ettan. Måste också se till att få ner min "ballerina fot"! Det går så mycket lättare då, fattar inte varför jag gör som jag gör. I måndags körde vi landsväg, snacka om att jag var nervös! Jag vill inte gasa upp till 90! Men det gick bra, Yvonne (min körskolelärare) sa; "Jag visste att du skulle klara av det här." Det värmde lite. 
Nu har jag också ökat farten när det gäller körkortet. Dubbellektion på fredag (idag alltså) 4 lektioner nästa vecka och 2 veckan därpå. Nu gäller det!

Igår var jag och Effi nere på stan och tog oss en tur där. Själv inhandlade jag hårfärg som var mycket välbehövligt, mitt hår ser inte klokt ut förtillfället! Så nu är det dags för mig att bli en riktig brunett igen. Effi köpte en ny plattång, vill också ha! hihi* Kollade på lite saker som jag kan önska mig i födelsedags present och så, inte långt kvar nu... Mamma tjatar järnet på mig! Hittade en fin grå höst/vinerjacka på Vila som jag mycket väl kan tänka mig. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge... Får väl se vad man får om 6 dagar.

Idag var det körskolan som gällde igen. Var faktiskt duktig den här gången och åkte ner i förväg för att göra lite teori på datorn. Gick sådär... Hem och läsa lite till och så ner nästa vecka igen! Go Emelie! Idag var det som sagt dubbellektion som stod på schemat. Enkelriktat och cirkulationsplats har jag kört idag. Fick ett motorstopp och hittade inte dragläget = panik! Yvonne sa; "Nu glömmer vi där här!" Så lätt var det att släppa det misstaget och gå vidare! Har även bokat om en del körlektioner nu, vilket bland annat ledde till en dubbellektion på min födelsedag. hehe* Jippii, men det ska nog bli roligt i alla fall. Dubbellektion på tisdagen veckan därpå också, "Vi ändrar det till en dubbellektion på tisdagen, för på torsdagen ska du köra halka!" Va!? Gaah, usch nej jag vill inte! Var min första tanke, men nu såhär i efterhand när jag har hunnit smälta det kommer det nog att gå rätt så bra. Bättre att göra det nu så att jag slipper vänta ännu längre! Så halka den 4;e oktober och teoriprov den 19;e oktober, sedan är det bara uppkörningen kvar. Yes!

Just nu sitter jag hemma hos Effi och är väl inte sådär jätte social... Men var tvungen att få blogga av mig lite grann. Får se vad som händer ikväll och imorgon också för den delen! Nu ska jag vara lite social.

Have a nice day! // E

Party!

Sitter för tillfället ute på landet hemma hos Sandra. Väntar på att hon ska komma ut ur duschen... Ikväll blir det party på Trappan! Ja! Lite ändrade planer där, vad gör man inte för att stilla danssuget. Hihi* Hoppas på en riktigt pang kväll, det var ett tag sedan så det är mer än välbehövligt.  Ska bara se till att komma in i rätta partyhumöret först, just nu är nog Sandra mer partysugen än vad jag är. Men det ska nog gå att ändra på!

Igår var jag hundvakt åt sötnosen Engla, Sandras hundvalp. Det gick jätte bra! Vi busade, sov, åt och helt plötsligt hade Sandra slutat skolan och kom hem till mig för att äta lite middag. Efter middagen bar det av mot Sandra igen, där vi åt pizza, godis (mums, men hur går det egentligen med nyttigheten Emelie?) och träffade boysen. Efter det att vi hade träffat dem åkte en trött Sandra och Emelie hem till Sandra igen och somnade på fläcken! Vi hade ju trots allt gått upp rätt tidigt dagen innan eftersom Engla skulle vaccineras och Sandra skulle till skolan.

Imorse fick vi i alla fall sova ut ordentligt. Vaknade med en hund i sängen imorse igen, hihi, Harry hade krupit upp hos mig och efter ett tag också krupit in under täcket. Undrar hur han fick luft!? Gick upp segade i oss frukost, segade lite på rummet tills det blev liv i Sandra och hon fick för sig att vi skulle ut ikväll! haha* Älskar hennes infall! Sedan blev det fart på oss, var ute med hundarna och åt middag... Bestämde oss för att inte rida idag på grund av blåsten, hästarna är nervösa och vi tyckte att det var rätt kallt. Nu har vi båda duschat och ska väl börja göra oss iordning snart. Drar in mot stan vid 20.00 tiden, måste ju hem och byta kläder innan vi ska ut. Förmodligen drar vi väl till Gripen på förfest innan Trappan, blir nog kul även om det är Sandras klasskompisar. Hoppas på en super duper kväll!

Nu ska vi ut med vovsingarna igen!

Have a nice day! / E

Länge sen...

Oj, nu är det en hel vecka sedan jag bloggade sist. Har fått en del klagomål från Jossan om att jag bloggar för dåligt, men det har helt enkelt inte blivit av den senaste tiden... Finns någon ingen annan förklaring på den saken. Tänkte väl sammanfatta lite om det viktigaste som har hänt den senaste veckan, så att ni inte missar några smaskiga detaljer.

Förra fredagen och hela den helgen ägde operation renovering rum här hemma. På lördagen åkte hela familjen till IKEA och det inhandlades bland annat en soffa till brorsans rum och en sängstomme till mig. Som vanligt handlar man givetvis en massa andra saker också, som man från början inte hade tänkt sig. Ett bra exempel på det är spotlightsen som jag fick till min hylla ovanför sängen, så nu är det mys belysning för hela slanten! Känns lite lyxigt måste jag nog medge. När man kom hem var du ju bara att sätta igång med att montera ihop både soffa och säng. Vilket resulterade i en mindre nagel för mig - aj. De närmaste dagarna fixade vi iordning både spotlights och vardagsrummet, som nu är beboligt igen efter den lilla uppiffningen! Både vardagsrummet och brorsans rum blev helsnygga, även mitt rum fick sig en "mini makeover" - ny sängstomme, ny färg på hyllan ovanför sängen (bytte med brorsan) och nytt överkast. Det är de små sakerna som gör det, eller vad brukar man säga? Kommer med bilder längre ner...

Måndag till torsdag den här veckan har jag hunnit med en hel del. Kört på körskolan två gånger - det går himla bra nu, det tycker till och med Yvonne. Det är jätte kul att höra! Körkortet här kommer jag! Så har jag varit på stan en hel dag och flugit och flängt, precis klippt slut när jag kom hem igen, konstigt? Och igår ringde Sandra och frågade om jag inte ville följa med henne ut och rida! Visst ville jag det, och oj så roligt vi hade sen då. Jag - Emelie vågade till och med galoppera med Aradis! Måste få skryta lite för egentligen var jag nog rätt så rädd där jag satt på hästryggen och flög fram genom den kalla kvällsluften. Nu har jag i alla fall provat på det och förhoppningsvis blir det fler gånger, kanske redan ikväll? För det var så himla härligt!

Just nu är jag hundvakt åt lilla Engla, Sandras hundvalp. Engla skulle vaccineras i morse och sedan var ju Sandra tvungen att gå till skolan så då ställde jag mer än gärna upp som hundvakt! För tillfället sover det lilla busfröet, hon är nog lite trött efter sprutan... Snart vankas det dock mat, får väl se om det blir lite fart på henne då. Fast det är väl klart att man blir trött när man busar en massa hela tiden, någon gång måste ju energin ta slut. Engla var föresten jätte duktigt och farbror doktorn, så snäll så.

I eftermiddag blir det middag här när Sandra slutat skolan vid 15.00 tiden. Sedan bär det av mot Vikbolandet igen, lite motion, ridning och film kanske... Låter inte helt fel i mina öron! Får väl se vad vi kan tänkas hitta på. Hoppas inte att Sandra är allt för trött, hon såg lite sömnig ut imorse... Får se till att pigga upp henne! Nu har jag inte så mycket mer att skriva om för stunden. Får väl se om det blir någon uppdatering den närmaste tiden. Annars får ni helt enkelt nöja er med detta tills vidare!

Ha det gött! / E


                    

                    image71


Torsdag med en släng av fredag!

Hann inte blogga igår, klockan blev för mycket så jag lät det helt enkelt vänta till idag. Sorry, Jossan men jag lovar att du ska få reda på allt som hände igår i alla fall.

Igår kom målaren hit för sista gången, så nu är både vardagsrummet och brorsans rum klara. Det blev jätte fint! Uppdaterar kanske med bilder eller något sånt någon dag.
Hade också körlektion igår, en hel del skratt från både mig och Yvonne blev det. Det som jag kommer ihåg mest är väl Yvonnes kommentar; Hörredu ballerinnan ner med hälen! Haha* Tenderar att koppla med tåspetsen och hälen i luften, inte undra på att jag blir precis slut i benen. Det visade sig visst också att när jag tog ner hälen slappnade jag även av i axlarna! Annars brukar jag sitta med axlarna högt uppe, ballerinafot och slutar då och då att andas. Inte särskilt hälsosamt om du frågar mig, det där får jag ta och jobba på annars kommer det bli himla jobbigt att köra bil. Även nu när jag sitter vid datorn drar jag upp axlarna hela tiden, måste sluta med det!

Igår var jag också nagelfixare åt min kusin som ska på disco idag. Limmade dit lösnaglar, filade, målade och dekorerade. Tog mycket längre tid än jag trodde! Men oj så fint det blev! Kul att hon blev så nöjd också! Så det blev ingen teori igår... Men men det jag inte hann då får jag hinna med i helgen. I helgen blir det också en färd till IKEA, förhoppningsvis åker vi dit imorgon! Åh, det var länge sedan. Kanske att man kan få sänggaveln som jag spanat in, vem vet. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

För tillfället håller mamma och morfar på att skruva upp en hylla i brorsans rum, mamma och jag ska göra iordning därinne idag. Så snart måste jag koppla om datorn... Äntligen kan jag få sitta vid min älskade dator igen! <3

Ikväll blir det mys och filmkväll hos Sandra! Vi börjar väl med att äta mat inne i stan och hyr sedan film innan det är dags för oss att bege oss ut till Husby. Ska bli roligt att få umgås lite med tjejorna, jag är hundra på att det kommer bli en toppen bra kväll! Synd att inte du kan vara med Jossan! <3 Miss you like crazy!

Tack för mig, puss och hej! // E

I can't get over...

Ännu en dag har passerat i mitt för tillfället väldigt händelserika liv. Imorse var det meningen att jag skulle gå upp vid 09.00-09.30 tiden, målaren skulle ju komma hem hit inom sinom tid så man vill ju inte ligga och sova då. Mobilen ringde, jag steg upp och stängde av den och kröp sedan ner i min varma sköna säng igen. Något som jag verkligen inte skulle ha gjort. Vaknade inte förrän 11.30 igen! Ops! Så kan det gå när man sover gott, hehe* Var jätte nervös för att målaren skulle kliva in genom dörren när som helst! Men som tur var hann jag både bädda, klä på mig och äta "frukost" innan han kom.

Lagade mat idag; Ris, kycklingfilé och kall sås = mums! Brorsan klagade inte i alla fall. Det måste ju betyda att det var gott.  Måste nog medge att jag faktiskt lyckades väldigt bra! Lite stolt sådär, trodde väl att kycklingen skulle bli snustorr och att jag skulle bränna riset, men icke sa nicke. Det artar sig tror jag minsann!

Har pluggat teori resten av dagen, det har faktiskt gått rätt bra. Valde att göra frågorna först, sedan läste jag kapitlet och då lärde jag mig felen som jag hade. Har ju läst de första kapitlerna för länge sedan så jag orkade inte läsa om dem innan jag gjorde frågorna den här gången, men det fungerade visst bra på mitt sätt så imorgon är det bara att fortsätta. Imorgon är det också körlektion som gäller. Hoppas att det går bättre den här gången än vad det gjorde i tisdags!

You know I can't get over, no matter how I try and I don't know why... Precis så känner jag nu... Dessa förbaskade känslor som hela tiden måste göra livet svårt för mig. Kan de inte bara lugna ner sig ibland.

Nu är det dags för mig att krypa till kojs i min härligt rena och mjuka säng! Finns det verkligen något mysigare än att krypa ner i en nybäddad ren säng? Nae, jag tror inte det! Skulle ju i och för sig inte vara helt fel med att ha någon att mysa med förstås! Men det är väl det ända jag saknar i så fall, hihi*

Natti natt alla bloggare därute // E


Brum, brum

Idag har jag äntligen tagit tag i mitt körkort igen! Var på körskolan i förmiddags och hade min första körlektion på cirka 2 månader, visst var jag lite ringrostig men enligt Yvonne (min körskolelärare) gick det rätt bra i alla fall. Fick dock 3 motorstop och hittade inte riktigt dragläget, men hon sa att det troligen berodde på att jag var så nervös hela tiden. När jag till slut slappnade av gick det vägen. Fast ibland glömde jag nog bort att andas emellanåt, haha* Det är så när man inte är så van vid att köra bil, man spänner sig och glömmer bort att andas. Det som jag tror kommer att bli svårast för mig är att våga lite på mig själv. När jag väl lyckas med det så borde allt gå myckt lättare. Nu ska det dock bli andra bullar, har bokat teoritid och 5 körlektioner. En av lektionerna är nu på torsdag och så är det 2 lektioner/vecka, i två veckor framåt. Ska se till att körkortet blir mitt!

Annars har jag sprungit en snabbis på stan och köpt ny mascara och puder. Hoppas mascaran är bra, det är den där nya Max Factor Masterpice Max. Sedan bar det av hemåt med mamsen. Nu sitter jag här mätt och belåten och tänkte ta tag i teorin så jag kommer någon vart någon gång. Uppdaterar kanske mer om vad som hänt senare...

Ikväll blir det några timmar framför tv;n också, Idol har premiär och så blir det filmkväll "Prinsen och jag". Mysigt!

Ha det super bra alla bloggare därute! // E

Målartjam på flera håll!

Måndag och en ny vecka tar sin början. Allting känns så konstigt just nu, dagarna bara går och jag gör ingenting! När ska verkligheten återvända och när ska allting bli som det brukar vara? Det är väl som mamma säger, jag måste verkligen se till att ta tag i teorin om jag ska få det där körkortet någon gång. Becca har ju redan teori tid nästa torsdag! Känner ingen press, nae då inte alls. Faktum är väl att mamma faktiskt har rätt, usch hatar att erkänna sånt, men hon har det! Jag måste se till att plugga lite teori varje dag nu och göra lite test hemma på datorn. Har ju faktiskt klarat av B-delen på körskolans test så nu kan det bara gå framåt. Imorgon börjar allvaret! Har föresten bokat in en körlektion med Yvonne imorgon också, det är väl på tiden, människan måste väl ha trott att jag gått och dött eller något. Väldigt länge sedan jag körde om vi säger så... Fy, skäms Emelie! Men jag har faktiskt mina anledningar, tro det den som vill.

Idag har jag varit på stan med Becca och köpt två presseningar, ska ju se till att få de sista "Buff Buff" spelen gjorda nu så vi kan få vår lön någon gång. Målade i alla fall ett spel idag, weiii, bra jobbat! Fasen vad tråkigt det var! Eller vad säger du Becca? Men det är bara att bita i det sura äpplet och jobba på, räknade ut idag att vi kanske har cirka 7-8 spel kvar att tillverka. Får se hur många det blir i slutändan när vi har kollat upp och konstaterat säkert vilka som ska ha spel och inte.

Målaren har också varit hemma hos oss idag. Han hade en himla tur vill jag lova, mamma sa att han skulle komma mellan 09.00-09.30. När klockan är 09.50 syns fortfarande ingen målare till och jag skulle ju träffa Becca kl.10.00. Jag får heller inte tag i mamma på mobilen så jag bestämmer mig för att åka iväg i alla fall och precis när jag har låst upp cykeln kommer han! Snacka om tajming.
Så nu har han skrapat, spacklat och slipat i både vardagsrummet och brorsans rum. Får se hur lång tid det tar innan han är klar med allt, han ska ju både måla tak och väggar i två rum! Det blir nog bra till slut i vilket fall.

Annars har jag inte gjort så mycket idag, tagit det lugnt som vanligt, pysslat lite hemma och så... Imorgon är det som sagt körskolan som gäller, så se upp alla bilister säger jag! haha* Nu är det nog dags för mig att krypa till kojs, mamma och de vill nog också sova nu. Sitter ju vid datorn i deras sovrum eftersom vi inte har någon annanstans att ha den för tillfället. Det är så när man "renoverar" hemma.

Jossan! Du fick mig på andra tankar med ditt mess som du skickade förut idag... Är det verkligen möjligt, ska jag verkligen göra det? Hmm, tåls att tänka på. Vem vet kanske har du övertalat mig?

Tack och hej leverpastej! // E


På en och samma gång!

Oj, vad konstigt allting känns just nu! Hela jag bubblar av känslor och tankar, vet inte vart jag ska göra av allting. Jossan åkte till England igår... Det känns hemskt tomt utan dig här vännen min!  <3 Men ändå anar jag att den värsta smärtan inte kommer förrän om ett tag, då jag på riktigt inser att vi verkligen inte kommer att träffas på 16 veckor. Jag längtar inte precis till den dagen då smärtan och saknaden efter dig gör sig påmind på riktigt. Just nu känns det ändå som att du bara är iväg på semester eller så och att vi kommer träffas snart igen. Jag vet att det inte är sant, men just nu känns det så... Det som lindrar lite är att höra att du har det bra och att du trivs! Då känns det lättare, men att du saknar oss och Sverige så mycket som du gör svider att höra. Man blir så hjälplös, vet inte vad jag ska säga för att lindra smärtan. In case you didn't know, så finns jag alltid här för dig det spelar ingen roll vart du är! Lyssnar alltid och ska göra allt jag kan för att du ska må så bra som möjligt, glöm aldrig det.

De senaste dagarna då... I torsdags var det dags för inventering på ICA Supermarket - mammas jobb. Ställde såklart upp - pengar, pengar! Även om det inte blir så mycket så är jag glad för den lilla slant jag får, det är så när man är arbetslös. Ska inventera på ICA Maxi imorgon också, suck. Visst är det rätt okej ändå och där brukar jag ju tjäna rätt skapligt, men i alla fall. Det finns ju roligare saker om jag säger så. 

Igår ringde Sandra och frågade om jag ville hänga med till Linköping på fest. Lite tveksam till en början men jag är inte så svår att övertala, hehe. Så jag följde helt enkelt med! Kvällen började i stan med förfest hos Lina - en klasskompis till Sandra. Rätt trevligt faktiskt, mysigt med studentkorridor. Dock var vi tvungna att dra vidare ganska tidigt om vi skulle hinna med tåget till Linköping. Åkte då till nästa förfest hos Rasmus. Den var trevlig, träffade lite kompisar till Rasmus från Nyköping. Efter ett tag bestämde vi oss för att dra in till stan och gå till något av uteställena där. Ska väl kanske påpeka att ingen av oss hittar i Linköping eftersom både jag och Sandra är från Norrköping och Rasmus och hans kompisar kommer från Nyköping från början. Det löste sig i alla fall till slut. Kom till ett ställe som hette Blue Heaven (nu i efterhand visar det sig visst att det inte hette så men men) skit trångt dansgolv. Snacka om att man fick en släng av klaustrofobi där. På vägen ut märkte vi att det fanns ett till dansgolv, ett mycket större på undervåningen, men det får helt enkelt vänta tills nästa gång. Sammanfattningsvis så var det en bra kväll, trots vårt farande hit och dit! Ingenting är ju tråkigt med Sandra - the partyprincess! Saknade dock dig Jossan extra mycket igår när vi gick ut! Fy vad vi ska parta när du kommer hem!

Idag var det födelsedagskalas i Krokek som gällde, Simone bus fyller ju 16 år på måndag så vi firade henne i förskott. Hoppas att du får användning för pengarna, men det brukar ju inte vara så svårt att bränna dem, haha. Måste ses nästa vecka! Glöm inte det. Bara att du hör av dig så ska vi nog kunna ses. 

Nu på kvällen drog jag bort till Keski ett tag, träffade Becca, Jennifer, Karro och Effi. Länge sedan Becca, Karro, Jennifer och jag träffades tillsammans! Minns vår tid tillsammans allt för väl tjejer, oförglömligt. Umgicks lite grann, snackade och så... Sedan var det dags för Jennifer, Effi och Jennifers klasskompis Malin (som också var där) att dra ut. De skulle visst till Trappan, hade tänkt följa med men ändrade mig i sista stund... Ska nog som sagt ta det lite lugnt en tid framöver. Det kommer nog mamma att gilla, eller vad säger ni Jossan och Sandra? Haha. Känner att det var rätt beslut, är trött nu så ska se till att göra mig iordning och krypa ner i den mjuka sköna sängen. Blir en hård eftermiddag/kväll på Maxi imorgon, är ju bra om jag är utvilad så att jag inte räknar helt galet. 

Sov så gott alla bloggare därute! // E


RSS 2.0