NU ÄR KÖRKORTET MITT!!!

NU ÄR KÖRKORTET MITT!!! Jag fixade det, jag fixade det verkligen! Åh, haha, är så himla glad nu. Det går inte beskriva i ord! Så som jag har gått och oroat mig för detta lilla rosa kort, nu är det äntligen mitt, bara mitt! Det bästa med att fixa körkortet måste ändå vara att man kan klappa sig själv på axeln och säga; det här gjorde du alldeles själv, fy fan vad du är bra! Haha. Yes!

Just nu återstår endast att fixa ett  foto som man sedan ska dras med i 10 år! Då gäller det verkligen att det blir bra, vill jag lova... Blir att fixa det i början av nästa vecka. När man är nyklippt och fin.

Nu kan jag fokusera på annat istället, det känns bra. Det behövs verkligen. Så mycket som man måste hinna fixa med... Uj uj, hur ska jag hinna med allt? Det gäller att ligga i nu.

Glömmer visst hela tiden bort vad jag ska skriva om, jag tror jag börjar bli för trött för det här nu... Dags att röra sig mot sängen skulle jag tro. Usch, har fått ont i halsen igen. Blir att följa Jossans råd, att gurgla med saltvatten. Det hjälper faktiskt! Brukar försvinna på en till två dagar, men det är inte så himla gott måste jag ju medge.

Hur som helst, imorgon blir det att klippa sig - skönt! Får se om det blir rak lugg eller inte, man vet ju aldrig med mig... Sedan blir det en sväng på stan med Sandra, fun fun! På kvällen blir det att fira Lajna som fyller 19 på lördag. Snart är inte hon heller någon plutt längre. Förhoppningsvis blir det utgång med Sandra bus på lördag och på söndag blir det julmarknad på Löfstad! Nice helg!

Färdig bloggat för idag. Skriver mer imorgon. Nu vill jag ha lite fler kommentarer också, skärpning!



Nu slipper jag äntligen denna skylt!

Nervös...

...är precis vad jag är just nu. Jag är så nervös att magen knyter sig, jag har inte sovit ordentligt på flera nätter. Mardrömmarna har återkommit varje natt och jag vaknar kallsvettig och panikslagen.  Imorgon gäller det! Jag vill inte, kan inte någon annan gå istället för mig? Snälla.

Jag måste fixa det här, jag måste verkligen göra det. Kom igen nu Emelie! Du klarar det här, håll nerverna i styr och visa vad du går för! Det är lättare sagt än gjort... Men jag lovar mig själv att göra mitt bästa, mer kan man väl inte begära? Återkommer imorgon om hur det hela går.


Här kommer alla känslorna på en och samma gång!

Jag är glad, chockad, ledsen, orolig, nervös, förväntansfyll - allt på samma gång! Jag visste inte att en människas liv kunde förändras så otroligt fort! Att det var så enkelt... Just nu kan jag nog inte inse vad som egentligen kommer att ske med mitt liv, ingenting kommer att bli som förut. Jag måste väl vara galen! Ändå ler jag bara, som om det vore det mest naturliga i hela världen.

Aj!

Vaknade med världens halsont imorse! AJ! Hade ont enda upp i öronen, jobbigt värre. Så idag är jag lite nere, känner mig krasslig i hela kroppen. Blev en lugn kväll idag och så blir troligen resten av helgen också. Rätt skönt att bara vara hemma faktiskt.

Imorgon ska jag ut och gasa med morfar, nu ska det minsann köras bil här! Men nu ska jag krypa till sängs, är trött vilket är ovanligt. Brukar ha svårt för att somna för det mesta. Så blir det inte idag. Skriver mer om dagen imorgon istället.

Natti natt! // E

När man var liten...

Vad skönt det var när man var liten, för då existerade inte skitsnack.
Kärlek var en puss på kinden, och pappa var den bästa killen på jorden.
Höjden av smärta var när min barbiedocka hade tappat benet.
Den värsta gråten upplevde jag när jag ramlade och skrapade knäet.
Och den största rädslan var monstret under sängen.

Nu när jag är äldre är skitsnack vardagsprat, man pussar alla på kinden och kärleken har blivit svårare.
Ibland känner man att mamma är den värsta fienden på jorden.
Höjden av smärta idag är när min brunkräm är slut, och den värsta gråten är när de gamla vännerna plötsligt sviker en.
Men den största rädslan är att förlora dem man verkligen älskar <3


image86

En dålig dag

Detta är inte min dag. Jag är inte alls på något bra humör, speciellt inte efter lilla uppkörningen som jag hade idag. Som ni kanske kan räkna ut så gick det väl inte riktigt som jag hade tänkt mig. Det var i och för sig inte jätte många eller stora saker som han påpekade, men det är klart att det känns jobbigt. Så nu är mitt självförtroende nertryckt i botten igen. Ska se till att höja det, det är bara att komma över det här nu och ta nya tag. Man får se det positiva i det hela, hellre att jag blir tillsagd nu då jag har en möjlighet att rätta till "felen" än att jag blir kuggad på uppkörningen.

Som Jajje sa; Och så vill jag inte se att du gör om de där felen igen! Hehe. För övrigt var det väl rätt okej. Nu vet jag ju i alla fall hur det går till, vilket kanske kan lugna ner mina nerver lite grann tills nästa vecka. Jag vill verkligen bara glömma den här dagen och gå vidare nu. Kämpa på och bevisa motsatsen för Yvonne och alla andra. För jag ska banne mig ha det där körkortet så är det bara! Det som skrämmer mig mest nu är väl att jag kanske går in med en alldeles för självsäker inställning och det är inte heller bra. Hur som helst, jag får fortsätta klura på det här över helgen.

Resten av dagen har inte varit så värst lyckad. Är bara nedstämd och tom. Allting känns skit och jag känner mig ensammast i världen! Det känns som ingen förstår mig och att ingen vill ens vill ha med mig att göra. Usch, varför måste det vara så här?

Kom nyss hem från mormor och morfar, berättade om dagens körlektion och frågade morfar om vi kunde köra i helgen. Det verkar som det blir så. Hjälpte även morfar med att ställa om alla kanaler på tv apparaterna, eftersom Telia gjorde om något i måndags så alla kanaler hamnade huller om buller. Det är rätt sjukt egentligen, 4 tv apparater på 2 personer, haha. Så nu är jag precis slut i huvudet efter allt blippande. Tv;n i tv-rummet är dessutom alldeles knas, det måste ha varit någon trög stackare som konstruerat den. Har aldrig varit med om något liknande, tog säkert en timme att få ordning på 16 kanaler! Galet!

Nu ska jag äta kvällsmat, magen börjar kurra. Hade ju hoppats på en trevlig kväll framför msn med en massa prat, men alla har visst övergett mig verkar det som!? Blir väl att glo på tv eller en film då, som vanligt... Fan, vad jag är trött på det här. Samma skit dag ut och dag in! Nu måste det fan hända något annars dör jag.

image85

Var tar alla dagar vägen?

En del dagar försvinner så fort. Idag är en sådan dag. Jag tycker i och för sig att hela veckor flyger förbi nu för tiden, så det är väl inte så konstigt om även dagarna rullar på i en hisklig fart. Snart är också julen här och lika snabbt är den förbi. Hallå kan någon sakta ner det här skenande tåget? Det sämsta med julen är att man går och väntar och väntar på att det äntligen ska bli julafton, sedan när den väl är här då är den över på bara några timmar! Det är rätt sjukt egentligen.

Hur som helst. Imorgon är det dags för lilla uppkörningen, är inte ett dugg nervös. Inte än i alla fall, får väl se om det sakta men säkert kommer krypande imorgon bitti innan det är dags. Hoppas bara att det går vägen och att Jajje inte har så mycket att klaga på. Jag vill så gärna fixa uppkörningen nästa vecka. Det skulle kännas skit jobbigt om jag kuggade, även om chansen för att jag skulle göra det inte är särskilt stor.

Nu är det dags för mig att hoppa in i duschen, blir säkert lite tv tittande efteråt. Synd att man inte har någon att mysa med bara... Ibland önskar jag bara att jag inte kunde känna några känslor, bara vara helt tom. Fasen vad allt skulle bli mycket enklare då! Åtminstone för ett tag...

Nemi

Jag undrar vad Yvonne skulle säga om det här? Haha! Har som tur är inte kommit så här långt än, men man vet aldrig. Om några år kanske jag säger samma sak? Hihi.

image84

Nervös

Var ute och körde lite med mamma och pappa förut. Gjorde en säkerhetskontroll och övade på att parkera och vända i korsningar. Fick beröm av både mamma och pappa! Pappa sa att han var imponerad av hur bra jag kunde fickparkera, det värmde. Jag har ju trots allt bara fickparkerat en gång innan. Mamma sa; om du kör så här på uppkörningen så kommer du klara körkortet! Åh, jag behövde verkligen lite värmande ord nu. Jag börjar ju allt bli lite nervös...

Imorgon är det körlektion med Yvonne som gäller, då blir det landsvägskörning med höger och vänster svängar. Det ska nog gå bra. Sedan är det dags för lilla uppkörningen på onsdag, nervöst. Jag vill, jag kan och jag ska fixa det här!

Mailade mitt telefonnummer till Yolande igår också. Så nu kommer jag gå omkring och vara nervös för att hon ska ringa. Kommer få ont i min stackars mage av all oro. Jobbigt! Håller tummarna för att allting går vägen nu.


Kärlek?

image81


Glädje!

Åh, jag är så himla glad just nu! Hela jag sprudlar av glädje, länge sedan det kändes så här bra. Har spenderat i stort sett hela dagen med Sandra, alltid lika knasigt och roligt! Åkte till Elgiganten och hämtade våra scheman för december månad, money money. Sedan fastnade vi inne på Maxi där Sandra shoppade loss, som vanligt hittade inte jag något speciellt... Åkte ut till Sandra, tyvärr hann vi inte rida det får bli en annan dag, busade med hundarna istället, Engla är bara så söt! Världens sötaste hund!

Åt nyss tacos, mumsigt värre. För tillfället är Sandra i duschen, jag fick låna den förut och det var verkligen behövligt med tanke på mitt hår. Men tanken var ju att vi skulle ha ridit så onödigt att duscha innan då när man ändå ska duscha efteråt. Blir nog en sväng in till Otten senare under kvällen, nyktra den här gången, i alla fall för Sandras del. Får se om hon får i mig någon alkohol, hehe.

Fick svar från Yolanda idag, väldigt positivt sådant! Shit, är så glad! Får se hur detta slutar. Nu ska jag ta och vara lite social, se på Idol med Sandra som nyss kom ut ur duschen.

Ha det gött alla bloggare därute! // E

Duktig, duktigare, Emelie

Dagen har i stort sett endast bestått av glada miner. Jag vaknade rätt glad, när jag sedan satte mig vid datorn och kollade min mail blev jag ännu gladare. Det visade sig nämligen att jag hade fått svar från en av de två familjerna som jag mailade igår kväll. Hade till och med fått ett "vanligt" mail till min hotmail och inte till själva kontot på hemsidan. Det var ett plus! Dock var mailet på spanska så jag fick allt knugga geniknölarna ett tag för att förstå vad som stod i mailet.

Sedan hade jag en lång diskussion på förmiddagen med mamma om resan. Om jag verkligen har tänkt igen om allting ordentligt och om jag är insatt i både för- och nackdelar som resan medför. Det kändes väldigt bra att få prata igenom allting, har ju inte haft någon sådan diskussion förrän idag. Mamma är ju trots allt den som känner mig bäst och som för det mesta brukar ha rätt när det gäller alla möjliga saker. Strukturerade upp och planerade en del saker inför den kommande tiden nu så jag vet vad jag ska göra och så att man kan få ändan ur vagnen någon gång. Som ni vet är jag ju ett kontrollfreak, that's me!

Så idag fick jag ändan ur vagnen, svarade på mailat som jag fått från den här familjen och mailade även en annan familj som jag inte fått svar från. Imorgon ska jag kontakta en av de två förmedlingarna som jag kollat upp och se hur jag ska göra med ansökningarna och så. Äntligen är jag på gång! Får se vad framtiden har i beredskap för mig, just wait and see.

Nu ska jag hoppa i säng och kolla vidare på "Day After Tomorrow" som går på tv;n förtillfället. Sweet dreams! // E

Tänk, tänk, tänk

Vad ska man skriva? Frågan är alltid lika svår att besvara. Jag vill så gärna blogga men när det väl kommer till kritan så har jag ingen aning om vad jag ska skriva, hjärnan blir bara tom. Tänk, tänk, tänk... Någonting måste det ju ändå finnas att skriva om. Okej, kan väl berätta vad jag har haft för mig idag då.

Väckarklockan ringde som vanligt imorse, hade ingen tid att passa idag men om jag inte ska sova bort halva dagen är det bra att ha en väckarklocka. Efter mycket om och men, som det alltid är när Emelie ska försöka komma upp på morgonen, så lyckades jag vakna till liv. Slog på tv;n och gick och la mig i sängen igen, så mysigt! Såg på "Våra Bästa År" (har nog blivit lite besatt av den där förbaskade såpan nu, morfars fel), gjorde frukost, gjorde mig iordning, gjorde lunch/middag och stack iväg till körskolan runt 15.00 tiden.

Idag stod det "fickparkering" på schemat. Åh, hjälp hur ska detta gå?! Var min första tanke, men det gick mot förmodan ovanligt bra. Inga större problem faktiskt, helt otroligt jag vet. Sedan var det garage lektion, det var jag och fyra killar, haha. Det gick bra, Jajje (läraren) är så himla rolig och drar skämt hela tiden och killarna verkade vara lika oerfarna som jag så det var helt okej. Lärde mig många bra saker som jag ska öva på här hemma nu. Ska tvinga ut mamma, morfar eller moster och parkera, vända och göra säkerhetskontroll nu i helgen. Det gäller ju att öva nu, för på onsdag nästa vecka har jag "lilla uppkörningen" och då är det bra om jag kan det jag ska.

Jag kan inte inse att det bara är 2 fjuttiga veckor kvar tills uppkörningen! Herregud, jag kommer vara sååå nervös! Det gäller att hålla nerverna i styr och bita ihop Emelie, för det här ska du banne mig fixa så är det bara! Så det så. Positvit tänkande...

Annars har det inte hänt så mycket roligt idag. Nu på kvällen har jag kollat runt på lite olika familjer, hittade i alla fall en som jag mailade till, får se om de vill ha mig eller inte. Vore ju roligt om man kunde hitta en familj som man vill ha och som vill en själv också, blir ju lättare att bestämma sig för om man ska åka eller inte då. Just nu tvivlar jag väl en aning, börjar kanske inse vad jag är på väg att ge mig in på. Samtidigt som jag inte ser någon annan utväg. Någonstans långt därinne vill jag ju åka iväg och hitta mig själv och uppleva nya saker! Så varför tvivlar jag? Den som lever får se.

Nu ska jag se om någon vill prata en stund med mig på msn innan det är dags för mig att krypa ner under mitt mjuka, varma täcke.

Ha det bra! // E

Tusen bitar

Det sägs att ovan molnen är himlen alltid blå,
Men det kan va' svårt att tro när man inte ser den.
Och det sägs att efter regnet kommer solen fram igen,
men det hjälper sällan dom som har blivit våta.

För när vännerna försvinner, eller kärleken tar slut,
ser man allt med lite andra ögon.
Man övar sig, och långsamt blir man bättre på att se
skillnad mellan sanningar och lögner.

Allting kan gå itu, men ett hjärta kan gå i tusen bitar;
Säger Du att Du är min vän så är Du kanske det.
Allting kan gå itu, men ett hjärta kan gå i tusen bitar;
Säger Du att Du är min vän så är Du kanske det.

Det sägs att det finns alltid någonting bra i det som sker,
och tron är ofta den som ger oss styrka.
Ja, man säger mycket, men man vet så lite om sig själv
när ångesten och ensamheten kommer.

För när vännerna försvinner, eller kärleken tar slut,
ser man allt med lite andra ögon.
Så man övar sig, och långsamt blir man bättre på att se
skillnad mellan sanningar och lögner...



image79


Fan!!!

Fan, fan, fan! Allting är tamejfan rent åt helvete! Jag hatar mitt liv och jag hatar allt och alla just nu! Nästan i alla fall. Ni skulle inte känna igen mig om ni såg mig nu, så jävla förbannad är jag. Jag vill slå på något och lägga mig ner på golvet och skrika och sparka som en femåring. Man bör kanske inte svära men jag måste få ur mig all denna ilska innan den förtär mig helt och hållet. 

Kom nyss hem, var nämligen ute och övningskörde med pappa. Hur kunde jag vara så jävla dum rent ut sagt att jag trodde att det skulle vara annorlunda den här gången? Har inte jag lärt mig någonting under de här 19 åren!? Jag som trodde att det för en gångs skull, till skillnad mot de andra gångerna, skulle gå bra att köra med honom att det kanske rent av skulle vara roligt. I helvete heller! Han precis likadan som han alltid har varit och som han alltid kommer att vara. Jag blir bara så förbannat besviken på honom! Borde inte han ställa upp för mig nu och för en gångs skull bete sig som en normal människa, istället för att sitta och komma med en massa spydiga kommentarer hela tiden? Vilken förebild eller hur? Mamma är inte mycket bättre hon heller i vissa fall...

Jag orkar inte med den här skiten längre. Det här var droppen! Nu kan jag verkligen känna tårarna brinna på insidan av ögonen, jag vill inte gråta. Jag orkar inte gråta och jag har inget att gråta för... Fan varför måste allting gå åt helvete när man minst behöver det? Jag är bara så besviken, att de inte förstår hur jag känner mig är det så mycket begärt? Jag har lärt mig att man måste vara ego från gång till gång, man kan inte tänka på allt och alla andra hela tiden för då går man under. När jag väl tänker på mig själv och när jag vill att andra ska göra det, då är det också fel. Vad begär man egentligen av en människa, jag kan inte tillfredställa allas krav jag är inte mer än människa. Jag önskar så att de kunde få upp ögonen och försöka se på situationen ur mina ögon för en gångs skull. Då kanske de äntligen skulle förstå, eller?


image78

En vanlig dag

Dagen började med att jag slog ner väckarklockan så att den med en smäll åkte i golvet och batterierna flög åt varsitt håll. Skit samma, tänkte jag som i den stunden var lika trött som alltid. Jag vaknar av mig själv om en stund. Mm, just det precis. Önsketänkande Emelie. Som tur var ringde mamma och väckte mig, jag fick till min stora förvåning höra att det snöat! Herregud det är ju bara början av november! Varför kommer det snö redan nu!? Märkliga saker sker i den här världen... Hoppas att snön tänker vänta lite nu, den är välkommen tillbaka runt början av december.

Trots mitt lilla missöde med väckarklockan imorse så har dagen flytit på rätt bra idag. Inte för att jag har gjort så värst mycket men ändå. Jag har i alla fall varit lite duktig för jag och Sofie var och tränade förut, för andra gången den här veckan. Hör och häpna. Nu jäklar ska det bli ordning på den här kroppen, tre pass i veckan ska det bli! Så på fredag kör vi igen. På fredag är det föresten dags för körlektion med Yvonne igen, känns lite pirrigt när man inte kört med henne på så länge nu. Fast det gäller att ligga i, det är inte lång tid kvar. Så det blir ut och åka med pappsen imorgon, hoppas att han inte håller på och dummar sig bara...

Nu ska jag ta mig ut i köket och bestämma vad jag ska ha för macka... Det är alltid ett lika svårt beslut, haha. Sedan blir det nog lite tv och kanske msn för min del. Längtar till imorgon bitti, då blir det frukost hos mormor och morfar. Lyxigt värre!

Hej svejs! // E


Lilla mamma

Är det möjligt att en annan människa känner dig bättre än vad du själv gör? I viss mån tror jag att det stämmer mer än vad man själv vill erkänna, i alla fall om du frågar mig. Min mamma känner mig nog bättre än någon annan, just bara för att hon vet hur jag tänker och reagerar på saker och ting. Så jag borde nog lyssna på hennes råd, även om jag inte vill erkänna det så har hon faktiskt nästan jämt rätt när det gäller saker och ting. Notera ordet nästan. Haha. Ni ska veta att det tar emot att säga det men det är den bittra sanningen...

Jag är evigt tacksam att min mamma är som hon är, även om vi den senaste tiden har varit ganska oense när det gäller mycket. Men jag vet att hon alltid finns där för mig no matter what, och det känns jäkligt tryggt! Även om du inte läser det här mamma så vill jag att du ska veta att du betyder jätte mycket för mig! Jag är nog rätt dålig på att säga det till dig tyvärr... Det här inlägget tillägnar jag alla mammor som är de hårdaste arbetande kvinnorna i den här världen! Love you mom!


Ångest

Alla verkar visst tro att allting är som det ska vara. Sanningen är den att ingenting är som det ska vara! Allting är bara så fucked up just nu, jag vet varken ut eller in... Som många gånger innan har jag även nu en otäck känsla i magen som förstör allting. Den känslan heter ångest. Ångest. När människor hör ordet ångest rycker de förmodligen på axlarna och tänker att alla har väl ångest ibland. Det är väl ingenting att vara orolig för, så farligt är det väl ändå inte. Då säger jag att de som tänker så har fel! Ångest är bland det värsta som finns i den här världen, ångesten kan göra en stark människa förlamad av oro. Jag hatar att må såhär! 

Så nu vet ni, ingenting är som det ska vara här. Allting är skit och jag mår piss. Så nu är det äntligen sagt, nu har jag äntligen erkänt för mig själv att jag mår dåligt. Jag vet inte om det är en bra eller dålig sak att erkänna något såndant men nu är det i alla fall gjort. Jag vill inte att någon ska tycka synd om mig, för det hjälper inte . Jag vill bara få bort den här förbannade känslan i min mage som gnager hål i mig, likt en råtta som gnager hål i en ost. Jävla ångest försvinn nu!


RSS 2.0