Nyår!

Gjorde ett tappert blogg försök för någon dag sedan, men det försvann visst! Orkade inte skriva något nytt så det fick vara. Nu är det ju dock sista dagen på år 2007, så då kände jag att jag även var tvungen att blogga en sista gång.
 
Det här hänt så otroligt mycket under det gångna året, det är nästan så att jag inte vet var jag ska börja. Det största som skedde var ju i alla fall studenten! Det var så himla underbart, och jag blir tårögd bara jag tänker tillbaka på det. Den glädjen och den lyckan som man kände då var helt oslagbar, ingenting i hela världen kunde stoppa oss! Ren och skär adrenalin pumpade runt i hela kroppen och man kände bara ett enda stort rus, jag skulle göra vad som helst för att få uppleva det igen. Men nu är det snart dags att lämna plats för 2008 års studenter.

Sommaren 2007 är nu endast ett minne blott. Ett minne som jag kommer att bära med mig och som kommer att plockas fram och ses tillbaka på med stor glädje och värme. Jag överdriver inte när jag säger att det var den bästa sommaren, i vilket fall hitintills! För vem vet vad världen har i beredskap för oss nästa sommar?


Många andra stora förändringar har också inträffat under detta fartfyllda 2007. Vänner har lämnat Sverige och tryggheten bakom sig för att resa iväg och upptäcka en ny värld, något som även jag själv beslutat mig för att göra. Vi har alla på något sätt gått igenom vissa förändringar, en del bättre än andra. Vi har i vilket fall varandra, det kan ingenting sätta stopp för! Tack alla ni som lyser upp mitt liv med era vänliga ord och gester, utan er vet jag inte hur det skulle gå! Jag älskar er alla!


Det blev inte en så lång årskrönika, men det får väl duga... Har ju försökt att blogga om det mesta så om ni undrar något mer så får ni leta i bloggen. Nu är det nämligen dags för mig att plocka ihop alla saker som ska tas med till Anna, snart är det dags för mig att bege mig hem till henne för att börja förbereda maten och även oss själva.


Till alla er därute vill jag passa på att önska er ett - Gott Nytt År! Njut av livet och se till att 2008 blir ett ännu bättre år! Glöm för all del inte nyårslöftena!


image90

Juldagen...

...dagen efter julafton, då man bara ligger och myser hela långa dagen. Ingen dålig dag inte! Om jag fick bestämma skulle det helt klart införas betydligt fler dagar av den här sorten.

Årets juldag var helt klart en av de bättre jag upplevt måste jag medge. Inte helt fel att ligga i sängen och prata en massa strunt och mysa i flera timmar. Tyvärr så tar ju det roliga förr eller senare slut, så också idag... Tur att det finns en morgondag! Längtar redan!

Nu är det dock dags för mig att krypa till sängs, har en lång arbetsdag framför mig imorgon... Suck. Får peppa mig själv med att det blir mycket money i slutändan, trots att det kommer kännas som en klen tröst imorgon.

Tankarna far runt i mitt huvud, jag vill inte åka längre! Det började växa en liten klump i min mage för ett tag sedan, och sen dess har den bara blivit större och större... Nu är det inte lång tid kvar! Fasen också, kan någon stoppa tåget jag vill hoppa av!

Julafton

Så, då har äntligen denna efterlängtade dag kommit hit till oss, precis som den gjorde förra året och alla år dessförinnan. Det enda negativa med årets julafton är att det inte finns någon snö, det har ju inte kommit mycket alls under december månad. Så i år firar jag, som många andra, jul utan att känna någon julstämmning överhuvudtaget... För inte är det någon riktig jul utan snö? Trist, minst sagt, men julen anländer, som många andra saker, trots att det inte finns en enda snöflinga på backen!

Dagen började enligt tradition hemma hos farmor. Vi var där redan vid 11.00! Vi var först! Vilket händer, tja... Aldrig!? Resten av släkten kom inte förrän ca 2 timmar senare... Hann i vilket fall träffa min Simone en liten stund, tyvärr var jag dock inte så social mot henne. Förlåt gumman. Vi får ta igen det när vi träffas på onsdag igen!

Vill passa på och tacka alla gulliga människor som har messat en massa glada julhälsningar till mig under dagen, telefonen har pipit näst intill hela tiden! Tack, ni är underbara! Vill också passa på att tacka en viss person för de trevliga telefonsamtalen, de var väldigt uppskattade! Tack!

När vi kom hem från farmor var det Kalle Anka som gällde, lite sjukt att man ser på det år efter år trots att man kan varje replik utantill! Men svensk som jag är så ska man ju hålla på traditionerna. Efter Kalle Anka var det julklappsutdelning, jag hade visst varit snäll i år också. Fick bland annat kläder, smink och en webcam. Så nu kan ni alla hålla ordentlig kontakt med mig medan jag är där borta i España! Efter tonvis med sönderivet presentpapper och glada ansikten skulle vi äntligen äta mat. Min stackars mage var rätt hungrig, dock har den ju åkte på magkatarr så mådde ju inte så värst bra efteråt...

Nyss stack moster in sitt huvud innanför min dörr för att tvinga i mig lite "Ris á la Malta" eller hur det nu stavas... Usch, ingen favorit, men ska tvinga i mig en sked för att göra henne lite glad. Snäll som jag är. Så nu får det vara färdig rapporterat om julaftonen hemma hos familjen Svensson/Heikkinen.

Från oss alla, till er alla - en riktigt god jul!

Bubbly!

You've got me feeling like a child now.
'Cause every time I see your bubbly face,
I get the tingles in a silly place.
It starts in my toes, and I crinkle my nose...

Mega trött!

Lördag kväll - en super trött Emelie försöker hålla sig vaken framför datorn. För det är ju trots allt lördag, inte kan man väl gå och lägga sig tidigt då inte? Man kan ju råka missa något då! Nu är jag förvisso inte alls lika trött som jag var imorse när väckarklockan ringde, då var det hemskt! Jag har nog aldrig gäspat så mycket som jag gjorde på jobbet idag för den delen heller, men så är det när man är ute och festar till 03.00 på natten.

Men vad gör man inte för sina vänner? Min lilla Josefina kom ju hem från England igår! Fy, vad jag har saknat henne. Konstigt nog kändes det som hon aldrig åkt. Givetvis ville hon ut och fira sin hemkomst, och vem ställer inte upp då, jo jag såklart! Trots att jag skulle upp och jobba idag.

Det visade sig dock bli en riktigt lyckad kväll! Vad jag har hört ska det till och med finnas bildbevis... Oj oj. Det var ärligt talat en toppen kväll. Helt klart värt tröttheten som jag har fått stå ut med idag. Vem vet vad detta kan leda till?

Nu är det knappt två dagar kvar till julafton! Vart har all tid tagit vägen, frågar jag mig då? Tyvärr så kan jag inte säga att jag känner den där speciella julsstämmningen som man kände i magen när man var liten. Jag tycker faktiskt att det är lite synd... Vem vet, kanske kommer julstämmningen imorgon dagen innan julafton. Den som väntar på något gott...


Pirr i magen!

Om två veckor kommer jag se ut som den blonda tjejen brevid Nemi! Shit, fattar inte hur jag ska våga flyga alltså. Första gången och så själv också. Jisses! Men men, bara att bita ihop och tänka på något glatt eller vad säger ni? Om två futtiga veckor sitter jag på ett plan till Spanien, hjälp vad fort tiden har gått! Pirr i magen.

image89

Du har ingen rätt att bedöma hur jag mår

Kom du hit för att få prata?
Ledsen, men jag har ingen lust.
Försök att förstå mig om det går.
Nu har jag sagt vad jag tycker.
Det här är sista delen.

Ett kärt återseende

Nu har jag äntligen fått tillbaka min kära dator! Fick den igår egentligen, men orkade inte blogga så sent. Alla virus och annat krångel är nu fixat, vilket känns super duper bra. Äntligen kan jag pusta ut. Mitt nästa projekt är att bränna ner alla bilder och arbeten innan jag åker till Spanien, vill ju inte att de ska försvinna... Sedan är det ju rätt många som jag inte ens behöver ha kvar på datorn, så då kan man lika gärna bränna ner dem på en cd så man får lite mer ledigt utrymme på köpet.  Toppen! Hoppas också att mitt nya antivirus program håller alla fula virus borta från min dator, har ingen lust att få en sjuk dator igen.

Annars så är det full rulle! Har ju både jobbet, julklappsinköp och förberedelser inför resan att tänka på. Har inte änns börjat med julklappsinköpen, ja jag vet att jag är seg! Ska i alla fall börja på måndag, det är ju alltid något eller hur? Är fortfarande på jakt efter en resväska och en kamera, men jag tror att jag kan ha hittat en kamera som jag ska köpa men jag vet inte... Usch för denna beslutsångest säger jag bara! Skönt att allting börjar lösa sig, ändå känner jag mig stressad till tusen! I mitt lilla huvud snurrar alla måsten runt runt.

Får se vad som händer ikväll. Blir väl att sitta hemma och mögla som min moster sa förut, hehe. Se om det finns något bra att se på tv som man kan sitta och mysa framför. Hämta mamsen senare också, alltid lika roligt att köra bil! Blir väl inte allt för sent ikväll, ska ju upp och jobba imorgon igen. Undrar hur mycket glögg det går åt den här gången, hittintills har vi gjort av med 36 flaskor på 3 dagar! Svenskar gillar visst glögg, hihi.

Snart är det julafton, ge mig snö!

Over and out!

Grattis!

Ja må hon leva, ja må hon leva, ja må hon leva ut i hundrade år, ja visst ska hon leva, ja visst ska hon leva, ja visst ska hon leva ut i hundrade år! Hipp hipp hurra! GRATTIS på födelsedagen kära moster!

Har yrat runt på stan med Sandra idag, roligt! Nu är passet hämtat, flygbiljetten bokad och betald = skönt! Nu ska jag bara hitta en resväska, köpa kamera, fixa datorn m.m. Pust! Kan ju vara lite glad över att några saker ändå har bockats av på min kom ihåg lista. För snart är det dags, Iiiih! Pirr i magen.

Imorgon ska datorn fixas, så kommer nog bli utan den i några dagar... Det är det värt så det är bara att bita ihop! 

Nu ska jag fixa med cd-skivorna tills imorgon och sedan är det dags för sängen. 


Allt och lite till

I torsdags var det dags, jag var tvungen att gå och vaccinera mig inför resan. Usch säger jag bara, jag som hatar sprutor! Den här gången kommer jag ju dock inte undan, bättre att vaccinera sig än att bli sjuk, så är det ju bara. Valde att inte titta, det gick lite lättare då. Det låter säkert larvigt men det fungerade för mig. Det blev en i varje arm, dock fick jag reda på att jag måste komma tillbaka om ca 3 veckor för att ta den mot Hepatit A och B igen, man ska tydligen ta den 3 gånger! Då ger den skydd i 20 år, det låter ju bra, men att ta sprutan 3 gånger känns lite överdrivet. I guess that's life. 

På kvällen hade jag as ont i ena armen! Kunde knappt lyfta den rakt ut och allra minst sova på den. Det syntes även ett rött märke ungefär lika stort som en krona där de tagit sprutan. Mysko. Blev som tur var bättre i armen dagen där på, det måste helt enkelt varit sprutans fel! Haha.


Kan också passa på att berätta att jag fixade passet och fotot till körkortet i måndags, dvs nästan en hel vecka sedan men men. Ska hämta körkortet, som redan är färdigt, imorgon! Och förhoppningsvis även passet, om det har kommit vill säga... Jag ska också passa på att beställa flygbiljetten imorgon, såg att priserna var bra nu så det gäller att passa på. Skönt att få bocka av lite saker på min komma ihåg lista också!


Sedan fortsätter jakten på en bra resväska och kamera. Har troligen hittat en kamera som jag gillar och till ett hyfsat pris, men gud vad pengarna rinner iväg nu! Det är helt galet! Har ju inte ens börjat handla julklappar. Fast det är tur att julen finns, för då kan jag ju passa på att önska mig en massa bra nödvändiga saker tills jag ska åka. Toppen! Gäller bara att hitta några bra julklappar till resterande familjemedlemmar... Svårt minst sagt.


Hur som helst, ska passa på att berätta att alla mina datorproblem nu är lösta! Så himla härligt, det känns som en sten har lyfts från mitt bröst. Tack Lasse säger jag bara! Han tog en titt på min dator igår, han lyckades mirakulöst få bort mitt nätverkskort som suttit som berget i flera månader. Fråga mig inte hur. Säger bara en sak, han måste ha magiska krafter eller något. Han märkte också direkt att jag har något förbaskat virus, som jag inte kunnat ta bort på egen hand. Men alla mina problem ska lösas redan på tisdag. Nu gäller det bara att bränna ner all skit som ska sparas innan han börjar tömma hårdisken etc. Han ska även fixa brorsans dator som är skit seg och mysko, det är tydligen den som har smittat min med virus. Sortera mera säger jag! Då vet jag vad jag gör imorgon. Hur ska jag hinna med allting?


Det är väl lite av vad som sker i mitt liv just nu. Min hjärna är så full proppad av information att jag blir alldeles yr. Det ska bli skönt när jag får ordning på allt. På något konstigt sätt har jag gått från att ha ingenting att göra till att behöva göra allting på en och samma gång.


Nu ska jag krypa ner i min sköna, mjuka säng och mysa med en bok! Uppdaterar som vanligt om vad som händer i mitt för tillfället fullspäckade liv.


Ensamhet

Alla hör, men ingen lyssnar. Alla tittar, men ingen ser. Alla låtsas bry sig, men ingen förstår

Jag trodde att jag kände dig, jag trodde att jag betydde något, jag trodde att jag var speciell. Att jag var någon som du kunde lita på och att du var någon som jag kunde berätta allt för. Jag trodde att vi hade roligt tillsammans, att vi fanns där för varandra - in good times and in bad times. Jag ville tro det, men verkligheten visar en annan sida av dig.

Nyss försökte jag göra allt för att göra allting bra igen. Jag öppnade upp mig, jag såg mina egna brister - erkände dem och bestämde mig för att bättra mig. Jag lyssnade intensivt på vad du hade att berätta för mig och jag försökte se saker ur dina ögon. Jag ville ha en förändring, mestadels för min egen skull men också för din.

På bara några minuter vändes hela min värld och all min sanning upp och ner. Hur kunde jag vara så blåögd? Nu vet jag inte om det är ilskan eller tårarna som bränner mest. Allt jag känner nu är ett stort svek, en tomhet och besvikelse. Den eviga frågan ekar konstant i mitt huvud; vad har jag gjort för fel?

En månad

Idag är det exakt en månad kvar tills jag lämnar kalla Sverige. Det känns både bra och dåligt. Allting är så himla overkligt! Jag kan fortfarande inte förstå att jag verkligen ska åka iväg... Kommer nog inte inse det förrän jag sitter där på planet ner till Spanien.


Känslorna växlar hela tiden också, ena stunden känns det så himla roligt att åka iväg, andra stunden vill jag bara krypa ner under mitt varma sköna täcke och aldrig gå upp igen. Den här resan kommer verkligen att bli en utmaning! Så det är väl inte så konstigt att jag känner som jag gör...

När jag bråkar med mamma och dem så vill jag bara sätta mig på första bästa flyg härifrån, åka långt bort från alltihopa. När jag sedan tänker på hur mycket jag kommer att sakna min familj och alla vännerna, så vill jag inget hellre än att stanna kvar här hemma.


Det har börjat växa en liten klump i magen nu, jag antar att jag på riktigt har börjat förstå vilken resa det här kommer att bli. Hur mycket som jag blir tvungen att ge upp av det/dem som jag älskar allra mest. Trots att jag vet att de kommer finnas kvar här när jag kommer tillbaka, så gör det ändå lite ont i mig.

Det här är ju ändå en av de största sakerna som kan hända i en människas liv. Att lämna sitt hem, sin familj och vänner och sin trygghet, för någonting helt främmande - det är stort! När jag tänker på det är det rätt sjukt egentligen. Fast på något konstigt sätt så ser jag det som en utmaning. Jag utmanar mig själv att våga släppa taget, att våga lita på mig själv och att våga växa som människa!


Jag ska se till att det här blir en av de roligaste händelserna och utmaningarna som jag kommer att vara med om! Jag ska fixa det här! Spanien, Spain, España - here I come!

Idag fixade jag också passet, man ser ju lagom rolig ut på det måste jag ju säga. Man ska enligt polisen se neutral ut. Haha. Vad nu det ska betyda... Hur som helst, passet skulle visst vara klart om ca en vecka. Får väl se om jag skrattar ihjäl mig när jag ser det.


Fixade också fotot till körkortet, vad ska man säga? Jag lär ju inte vara snyggare om en vecka så det får väl duga. Är inne i någon jobbig, hata sig själv period just nu, då duger ingenting! Hoppas att det blir bra.


Over and out!


Tröttis

Nu är jag en tröttis, så nu ska jag sova... Äntligen! Var trött redan vid 15.30 tiden då Becca och jag åkte hem ifrån Löfstad. Det var en hård kväll igår, haha, mysigt! Inte helt fel om ni frågar mig...

Det blev en tur till Löfstad idag i alla fall, bara Bus och jag. Alla andra drog sig ur, svikers! Tyvärr måste jag säga att jag allt blev lite besviken i år, det var inte alls så mycket saker eller besökare som det brukar vara. Tråkigt eftersom det under tidigare år varit toppen! Undrar vad som gick fel den här gången? Kändes som om de inte riktigt hunnit planera och ordna med saker och ting, jaja, ingenting att grubbla över egentligen. Nu har vi i alla fall varit där.

Hittade även någonting som glimmade och blänkte i mina ögon, det var så fint! Därför var jag bara tvungen att köpa det - ett hängsmycke. Jag och smycken alltså... Mamma blev nog lite trött på mig, haha, hennes kommentar var; ovanligt? Lägger kanske upp en bild imorgon, och kanske en på min nya lugg också. Som nu är rak istället för sne. Känns fortfarande konstigt, tycker att jag ser ut som en svamp, haha. Får se vad ni anser om saken. 

Roligt att träffa Becca idag också, det är så skönt att ha dig hemma igen vännen! Du anar inte vad du har varit saknad. Även om jag är dålig på att visa det... Välkommen hem! Nu får vi se till att träffas också! 

Men nu ska jag sussa... Natti natt, sova gotti gotti - vakna totti totti! Som morfar alltid brukar säga.  

Jul

Snart är det jul här i vårt hus, julen den kommer hopp tralalala, barnen i ring dansa omkring, dansa omkring... Idag är det den 1:e december, så nu börjar nedräkningen till julafton! Nu gäller det att snabbt komma i rätt julstämmning, helt enligt tradition är det  julmarknad på Löfstad slott som står på schemat inför morgondagen, ska bli så mysigt så. Dock får jag inte besöka mina små pigor, Jenn och Bus, de är lediga i år.

Idag fyller också Karolina, Karro, Lajna 19 år. Kärt barn har många namn! GRATTIS! Fast jag, Jennifer, Effi och Wiwi sjöng redan för henne igår när vi var hemma hos henne och hade lite mys fest. Så efter klockan tolv, sjöng vi alla fyra för full hals! Hon verkade uppskatta vår fina sång, hehe. Det var roligt igår, mysigt och sådär!

Ikväll blir det utgång med Sandra! Var väl inte så jätte peppad när jag vaknade upp i morse, men som vanligt får Sandra mig alltid på rätt humör till slut. Så nu ska vi ut i alla fall, det blir vad man gör det till. Jag ska göra det här till en toppen kväll! Jag ska fira att jag tagit körkort!

Nu ska jag fortsätta prata med Jossan och Hanna på msn. Vara lite social och skratta! För att få er i äkta julstämmning lägger jag därför in en riktigt julig bild på Karro, Becca och mig. Mycket nöje!

Ha en bra lördagskväll, det ska jag ha! // E

 
image88

RSS 2.0